Pieczona kiełbasa

Ułożyć w naczyniu kiełbasę z czosnek, cebulę pokroić posypać nią kiełbasę i ząbkami czosnku.
/ 13.04.2006 18:07
Składniki:
- 60 dag kiełbasy w pętkach
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- papryka słodka
- olej do natłuszczenia formy żaroodpornej

1. Kiełbasę opłukać, wytrzeć, ułożyć na patelni, zalać wodą, gotować na małym ogniu 15 min z wyjąć z patelni, dokładnie osączyć z naczynie żaroodporne posmarować olejem.

2. Ułożyć w naczyniu kiełbasę z czosnek i cebulę obrać z cebulę pokroić z kiełbasę posypać pokrojoną cebulą i ząbkami czosnku, skropić olejem, piec 20 min w 180°C, posypać papryką.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)