Grejpfrutowe pucharki

Sałatkę podawaj silnie schłodzoną.
 
10 min, 4 porcje
1 porcja 160 kalorii

Składniki:
- 2 czerwone grejpfruty
- 1 kartonik granulowanego twarożku
- 1/2 szklanki soku z winogron

Grejpfruty wyszorować szczoteczką, potem sparzyć wrzątkiem, naciąć ostrym nożem tak, aby powstały ząbki, przeciąć na pół,
delikatnie wyjąć miąższ, podzielić na cząstki, nożykiem do obierania owoców zdjąć białą skórkę, miąższ podzielić na małe kawałki,
włożyć do miski, zalać sokiem z winogron, wymieszać, naczynie przykryć, wstawić na godzinę do lodówki,
wyjąć, napełnić przygotowane miseczki ze skórki grejpfruta,
do każdej miseczki włożyć po 2 łyżki twarożku, skropić sokiem z winogron, podawać sałatkę silnie schłodzoną, przetrzymywana w temp. pokojowej jest mniej smaczna.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)