Ten francuski region słynie z doskonałych wypieków, które szczególnie dobrze smakują w pachnące cytrusowo i korzennie Boże Narodzenie. Poznajmy, jakie ciasteczka królują w Alzacji na świątecznych stołach.
Czytaj więcej
Francuskie menu wigilijno-świąteczne opiera się na propozycjach delikatnych i wysublimowanych, czyli tym wszystkim, co tworzy charakter miejscowej kuchni i co Francuzi jedzą najchętniej.
Czytaj więcej
Ten typowo angielski przysmak świąteczny nie jest ani szybki, ani prosty w przygotowaniu, ale Anglicy nie wyobrażają sobie bez niego Bożego Narodzenia. Dowiedz się, jak zrobić Christmas pudding?
Czytaj więcej
Te tajemnicze zawiniątka kryją w sobie pełnię smaku, a ich przygotowanie skupia w kuchni całą rodzinę i przyjaciół. Hallacas wymagają czasu i zaangażowania.
Czytaj więcej
Arepas ta prosta przekąska, stanowi jeden z filarów wenezuelskiej kuchni. Każdy może ją przygotować po swojemu, dorzucając własne dodatki.
Czytaj więcej
Choć Ameryka Południowa jest ojczyzną kawy, nie każdy kraj może się pochwalić dobrą jakością kawowych naparów. Na szczęście w Wenezueli nie ma z tym większych problemów. Poznaj sposoby na kawę po wenezuelsku.
Czytaj więcej