Co lubią Norwegowie?
Co lubią Norwegowie?14 lat temu
Mieszkańcy tego kraju lubią przede wszystkim jedzenie proste, bez udziwnień i wyszukanych połączeń. Ale w Norwegii można zjeść dobrze i sycąco. Czytaj więcej
Łosoś po norwesku
Łosoś po norwesku14 lat temu
Norwegowie lubią nie tylko jeść łososia, oni także stali się liderami w jego hodowli. Niemal każdy kupowany w Polsce łosoś pochodzi z Norwegii. Czytaj więcej
Jak gotują Finowie?
Jak gotują Finowie?14 lat temu
W Finlandii na pewno zjesz suty posiłek, który niejednokrotnie wyda się dziwnie znajomy, a to z powodu słowiańskich wpływów gotowania ze wschodu. Czytaj więcej
Jak jeść pomelo?
Jak jeść pomelo?14 lat temu
Ten największy owoc wśród cytrusów zasmakuje wszystkim tym, którzy lubią grejpfruty, ale sięgnąć po niego powinni również pozostali, gdyż pomelo jest nieco łagodniejsze od swego grejpfrutowego kuzyna. Czytaj więcej
Co zrobić z melonem?
Co zrobić z melonem?14 lat temu
Choć wydaje nam się, że go świetnie znamy, melon wciąż kryje przed nami wiele tajemnic. I bez wątpienia nie ogranicza się do towarzyszenia szynce parmeńskiej w najpopularniejszej wykwintnej przekąsce, jaka ostatnimi czasy pojawia się na wielu polskich stołach. Czytaj więcej
Jak jeść marakuję?
Jak jeść marakuję?14 lat temu
Jej orzeźwiający charakter sprawia, że jest doskonałym dodatkiem do deserów i koktajli, ale najlepiej smakuje jedzona wprost ze skórki. Jeśli raz się ją spróbuje, wraca się do niej po wielokroć. Czytaj więcej
Jak przygotować karambolę?
Jak przygotować karambolę?14 lat temu
To kolejny owoc egzotyczny, który zdumiewa swoją urodą. W przekroju przypomina gwiazdę, dlatego stanowi wyszukaną ozdobę wielu dań. Ale sam w sobie też jest smaczny i wart docenienia. Czytaj więcej
Co zrobić z tych orzechów?
Co zrobić z tych orzechów?14 lat temu
Lubimy je i chętnie wykorzystujemy, ale wciąż nie dajemy im szans, by rozwinęły pełnię swoich możliwości. Czytaj więcej
Jak jeść ryby morskie?
Jak jeść ryby morskie?14 lat temu
Choć na pozór wszystkie ryby smakują podobnie, to diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach. Mięso poszczególnych ryb różni się kolorem, zawartością tłuszczu czy konsystencją. To sprawia, że niektóre ryby lepiej się czują w potrawach gotowanych, a inne świetnie odnajdują na przykład na grillu. Czytaj więcej
Ugotuj rybę!
Ugotuj rybę!14 lat temu
Ryby można przygotowywać na wiele sposobów. Jednym z najzdrowszych jest gotowanie. Ale tu także mamy wybór. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA