Indonezyjskie sosy i dodatki do potraw słyną z niezwykłych smaków. Swój ulubiony na pewno znajdzie tu każdy, komu nieobca jest kuchnia z azjatyckim charakterem.
Czytaj więcej
Bez tej sałatki Indonezyjczycy nie wyobrażają sobie swojej kuchni. To pyszna propozycja na danie warzywne, nie tylko dla miłośników pikantnych dań z tej części świata.
Czytaj więcej
Dobry klimat na wielu indonezyjskich wyspach sprawia, że owoce rosną tu obficie i są naprawdę pyszne. Dodaje się je do deserów i do dań obiadowych.
Czytaj więcej
Nie zdobyły takiej popularności jak parmezan czy pecorino, ale mają doskonałą jakość, potwierdzoną Chronioną Nazwą Pochodzenia. Warto lepiej poznać i wprowadzić do menu sery z północnych Włoch.
Czytaj więcej
Jeszcze nie tak dawno było bardziej znane od produkowanego w tym samym regionie Barolo, niestety straciło wiele ze swej sławy, gdy Barolo sięgnęło szczytów.Barbaresco z Piemontu to wciąż świetne wino i warto po nie sięgać.
Czytaj więcej
Światową sławę danie to zyskało w ostatnich latach dzięki pewnemu filmowi animowanemu z sympatycznym szczurkiem w roli głównej, ale w Prowansji smak ratatouille znany jest od bardzo dawna.
Czytaj więcej