Co jada się na różnych wyspach Indonezji?
Co jada się na różnych wyspach Indonezji?15 lat temu
W indonezyjskiej kuchni nie brakuje potraw, które rozsławiają imię poszczególnych wysp i małych lokalnych społeczności. Czytaj więcej
Co spotkasz w daniach indonezyjskich?
Co spotkasz w daniach indonezyjskich?15 lat temu
Gospodynie na Jawie czy Sumatrze potrafią wyczarować niezwykłe dania z ulubionych składników. Kilka z nich darzą szczególnym uznaniem. Czytaj więcej
Jak przyrządzić tempeh?
Jak przyrządzić tempeh?15 lat temu
Ten tradycyjny przysmak indonezyjski jest pożywny smaczny i zdrowy. A na dodatek jest świetnym pomysłem kulinarnym dla wegetarian. Czytaj więcej
Jak wykorzystać ketjap i bumbu?
Jak wykorzystać ketjap i bumbu?15 lat temu
Indonezyjskie sosy i dodatki do potraw słyną z niezwykłych smaków. Swój ulubiony na pewno znajdzie tu każdy, komu nieobca jest kuchnia z azjatyckim charakterem. Czytaj więcej
Jakie mięso zjeść w Indonezji?
Jakie mięso zjeść w Indonezji?15 lat temu
W kuchni tego kraju nie brakuje dań mięsnych, a ich oryginalność może być miłą niespodzianką dla osób znudzonych kotletami schabowymi. Czytaj więcej
Jak przygotować sałatkę gado-gado?
Jak przygotować sałatkę gado-gado?15 lat temu
Bez tej sałatki Indonezyjczycy nie wyobrażają sobie swojej kuchni. To pyszna propozycja na danie warzywne, nie tylko dla miłośników pikantnych dań z tej części świata. Czytaj więcej
Jakie owoce jedzą w Indonezji?
Jakie owoce jedzą w Indonezji?15 lat temu
Dobry klimat na wielu indonezyjskich wyspach sprawia, że owoce rosną tu obficie i są naprawdę pyszne. Dodaje się je do deserów i do dań obiadowych. Czytaj więcej
Sery z północnych Włoch
Sery z północnych Włoch15 lat temu
Nie zdobyły takiej popularności jak parmezan czy pecorino, ale mają doskonałą jakość, potwierdzoną Chronioną Nazwą Pochodzenia. Warto lepiej poznać i wprowadzić do menu sery z północnych Włoch. Czytaj więcej
Barbaresco z Piemontu
Barbaresco z Piemontu15 lat temu
Jeszcze nie tak dawno było bardziej znane od produkowanego w tym samym regionie Barolo, niestety straciło wiele ze swej sławy, gdy Barolo sięgnęło szczytów.Barbaresco z Piemontu to wciąż świetne wino i warto po nie sięgać. Czytaj więcej
Jak przygotować smakowite ratatouille?
Jak przygotować smakowite ratatouille?15 lat temu
Światową sławę danie to zyskało w ostatnich latach dzięki pewnemu filmowi animowanemu z sympatycznym szczurkiem w roli głównej, ale w Prowansji smak ratatouille znany jest od bardzo dawna. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA