Kompot – podstawa domowej spiżarni
Kompot – podstawa domowej spiżarni15 lat temu
Trudno wyobrazić sobie domową spiżarnię, w której zabrakłoby kompotów. I chociaż mamy w sklepach szeroką ofertę soków owocowych, smaczne i zdrowe będą kompoty ugotowane własnoręcznie, najlepiej z przydomowego ogrodu, bez sztucznych barwników, polepszaczy smaku i konserwantów. Czytaj więcej
Kompoty owocowe wekowane
Kompoty owocowe wekowane15 lat temu
Kompoty można przyrządzać z różnych owoców. Zarówno z agrestu, jagód, malin, jeżyn, porzeczek, truskawek, śliwek, jabłek, gruszek, moreli, brzoskwiń, wiśni, czereśni jak i z pigwy. Owoce można łączyć. W zależności od użytego surowca, proces pasteryzacji różni się czasem i temperaturą. Czytaj więcej
Wigilijny kompot z szuszu
Wigilijny kompot z szuszu15 lat temu
Zapach kompotu z suszu kojarzy się z Bożym Narodzeniem. Mimo, że na świąteczny stół coraz częściej trafiają inne napoje, to jego smaku żaden z nich nie może zastąpić. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA