Warzywne szaszłyki z grilla

Grillowane warzywa są naprawdę pyszne! Wystarczy je zamarynować i upiec.

Warzywne szaszłyki z grilla, dania z grilla, dania wegetariańskie, szaszłyki

Warzywne szaszłyki z grilla

Przygotowanie 20 min * grillowanie ok. 10 min  * 1 porcja – ok. 110 kcal

Składniki:

- 20 dag pomidorków koktajlowych
- pół cukinii
- 2 cebule
- 1 papryka
- olej

Na sos:
- 15 dag twarożku
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- ogórek
- koperek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Cukinię pokrój na grubsze plasterki, a potem na ćwiartki. Paprykę pokrój na kawałki, a cebulę w ósemki.

2. Pokrojone warzywa i pomidorki nadziewaj na przemian na szaszłykowe szpilki i skrop olejem. Gotowe szaszłyki układaj na ruszcie. Piecz 10 min, co jakiś czas obracając.

3. Na sos twarożek i czosnek zmiksuj z jogurtem, dodaj starty, osączony ogórek i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj do warzyw lub mięs.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

Pzyjaciółka
Oceń artykuł 4 głosy
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: