POLECAMY

Zupa fasolowa

Zupka fasolowa to zdrowy obiadek dla każdego malucha, który skończył 8 miesięcy.
Zupka fasolowa to zdrowy obiadek dla każdego malucha, który skończył 8 miesięcy.

Zupka fasolowa

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:
  • ½ średniej marchwi, 
  • ½ małej pietruszki,
  • mały ziemniak, 
  • 5 strączków fasoli szparagowej,
  • łyżeczka oliwy lub świeżego masła,
  • 2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego,
  • 100 ml wody.
Etapy przygotowania

Warzywa myjemy, obieramy i płuczemy. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem, najlepiej ok. 30 min. Miękkie ugotowane warzywa miksujemy lub przecieramy przez sitko. Następnie łączymy z wywarem i kleikiem, doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy oliwę i mieszamy.

Smacznego!
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)