POLECAMY

Zapiekanka z kurczakiem

Filety pokroić w kostkę lub paseczki, zmieszać z pieczarkami i pietruszką.

Składniki

  • 50 dag filetów z kurczaka
  • 50 dag przesmażonych pieczarek (pokrojone na ćwiartki)
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1 zupa cebulowa ( w proszku)
  • 1 kubek śmietany gęstej (18%)
  • ser

Sposób przygotowania

Filety pokroić w kostkę lub paseczki, zmieszać z pieczarkami i pietruszką. Całość dać do żaroodpornego naczynia, posypać zupą cebulową i polać śmietaną ok. 0,25 l.
Zapiekać w piekarniku w temp. ok. 200 stopni - ok 30 min. Na 5 min. przed końcem posypać startym serem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/10 lat temu
mmm smaczna :P