Wątróbka cielęca smażona z grzybami - przepis Roberta Sowy

Delikatne mięso krótko podgrzane z pachnącymi kurkami, borowikami i kropelką aromatycznego alkoholu – oto kulinarny przebój złotej polskiej jesieni!
/ 01.07.2013 06:56

Przygotowanie 25 min
Porcja 280 kcal
Koszt porcji 6,50 zł

Przepis na 6 porcji wątróbki cielęcej z grzybami:

  • 50 dag oczyszczonej wątróbki cielęcej
  • 1 litr mleka 3,2-proc.
  • 1/4 szklanki oleju do smażenia

  • 2 łyżki mąki - 10 dag pokrojonych w kostkę borowików
  • 8 dag kurek
  • 8 dag pomidorków czereśniowych
  • 4 małe cebule szalotki
  • 50 ml półwytrawnego sherry
  • sól czosnkowa
  • mielone papryki: słodka i ostra
  • majeranek
  • grubo mielony czarny pieprz

  • kilka gałązek świeżego majeranku do dekoracji

Kulinarne inspiracje - forum >>