Udka grillowane

Udka umyć, osuszyć. Przyprawić solą. Chili, czosnek i oregano dokładnie wymieszać z oliwą. Uzyskaną pastą napełnić kieszenie między skórą , a mięsem. Odłożyć do lodówki na kilka godzin.
/ 19.04.2007 11:58

Składniki

  • 6 udek z kurczaka
  • 2 łyżki chili mielonego
  • 2 łyżeczki mielonego czosnku
  • ¾ łyżeczki oregano
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania

Udka umyć, osuszyć. Przyprawić solą.

Chili, czosnek i oregano dokładnie wymieszać z oliwą. Uzyskaną pastą napełnić kieszenie między skórą , a mięsem. Odłożyć do lodówki na kilka godzin.

Piec na dobrze rozgrzanym grillu aż mięso będzie dostatecznie wypieczone.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)