Szaszłyki z drobiu

Drób grillowany w towarzystwie kolorowych warzyw i owoców
/ 16.04.2008 14:52
Składniki:
- 30 dag mięsa z piersi kurczaka lub indyka
- 25 dag niedużych pieczarek
- mała młoda cukinia
- kilka liści zielonej sałaty
- sól i pieprz
- 1 pomidor
- 1 jabłko
- sok z cytryny
- 2 łyżki oleju

Pieczarki opłukać, osączyć, większe przekroić na pół. Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem, skropić olejem, odstawić na kilkanaście minut. Jabłko pokroić na cząstki, wyciąć gniazdo nasienne, skropić sokiem z cytryny, żeby miąższ nie ściemniał. Pokroić cukinię i pomidora. Na szpadki nadziewać na przemian przygotowane produkty. Ułożyć bezpośrednio na ruszcie albo na tackach. Grillować ok. 20 minut, przed zdjęciem sprawdzić, czy mięso jest upieczone, ułożyć na liściach sałaty.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)