Składniki
-
karkówka - 500 gramów
- Naturalna Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
- natka pietruszki - 0.5 pęczka
- musztarda d'jon - 3 łyżki
- musztarda francuska - 2 łyżki
- miód - 1 łyżka
- sos sojowy - 2 łyżki
- olej - 4 łyżki
Sposób przygotowania
Karkówkę potnij na grube plastry ok. 2cm każdy. W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardą, miodem oraz Przyprawą Knorr.
Do marynaty włóż steki z karkówki i dokładnie nasmaruj mięso. Pozostaw na co najmniej 2h.
Steki grilluj na niezbyt mocno rozgrzanym grillu przez ok. 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Przepis steki z karkówki z musztardą pochodzi z serwisu przepisy.pl