Steki cielęce w sosie pomidorowym

Steki natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, obsmażyć na maśle przez 5 minut z każdej strony.

Składniki

  •  

    4 steki cielęce

    Steki cielęce w sosie pomidorowym

  • 4 ząbki czosnku
  • cebula
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • masło
  • paryka slodka i ostra w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Steki natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, obsmażyć na maśle przez 5 minut z każdej strony. Odstawić, zachować gorące. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle. Dodać pomidory i zagotować. Ogień zmniejszyć i dusić przez 10 minut, przyprawić do smaku. Steki ułożyć na półmisku, polać sosem i podawać..

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)