Spaghetti z zielonymi szparagami

Przyrządź sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ugotuj szparagi (włóż pęczek do gotującej się, osolonej wody i gotuj ok. 7 minut, a po wyjęciu szparagi pokrój).

Składniki

  • Spaghetti z zielonymi szparagami

    0,5 kg nitek spaghetti
  • 2 średnie szalotki
  • 1 kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
  • 30 g sera żółtego, najlepiej ostrego
  • 0,5 kg zielonych szparagów (mogą być świeże lub mrożone)
  • duża łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Sos pomidorowy Knorr
  • łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • czarny pieprz, najlepiej świeżo zmielony

Sposób przygotowania

Przyrządź sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Ugotuj szparagi (włóż pęczek do gotującej się, osolonej wody i gotuj ok. 7 minut, a po wyjęciu szparagi pokrój).

Ugotuj spaghetti al dente w wodzie z Kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr.
Szalotki posiekaj i wsyp na patelnię z rozgrzaną oliwą. Następnie dosyp szparagi. Wszystko zalej przyrządzonym sosem pomidorowym i posyp natką pietruszki. Zamieszaj i duś 10 minut.

Odcedź makaron i polej go sosem. Zamieszaj, ale bardzo delikatnie. Przed podaniem posyp startym serem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)