Schab po kubańsku

Schab pokrój na plastry grubości ok. 1cm. Kminek rozgnieć w moździerzu. W misce wymieszaj składniki marynaty: sok pomarańczowy, kminek, posiekany czosnek, skórki i sok z limonki, kolendrę, olej,
/ 28.05.2013 10:32

Składniki

  • schab środkowy - 500 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 4 łyżki
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • limonka - 2 sztuki
  • sok pomarańczowy - 200 mililitrów
  • kminek - 1 łyżka
  • kolendra mielona - 1 łyżka
  • sambal oelek - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Schab po kubańsku

Sposób przygotowania

Schab pokrój na plastry grubości ok. 1cm. Kminek rozgnieć w moździerzu. W misce wymieszaj składniki marynaty: sok pomarańczowy, kminek, posiekany czosnek, skórki i sok z limonki, kolendrę, olej, sambal oelek oraz Przyprawę Knorr. Mięso zamarynuj i odstaw na co najmniej 2h. Po tym czasie grilluj schab po 3-4 minuty z każdej strony aby pozostał soczysty.

Przepis schab po kubańsku pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)