Ruloniki z pieprzem młotkowanym i kolendrą - pyszne i szybkie danie!

Steki cienko rozbij, posyp solą oraz pieprzem młotkowanym z kolendrą. Na każdym ułóż plaster boczku, 2-3 śliwki...Jak przygotować to pyszne danie?

Składniki

  • 4 steki z udźca wołowego

     

  • 8 -12 śliwek kalifornijskich
  • 4 plastry boczku
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka posiekanych grzybów suszonych
  • olej
  • gruba nić do związania mięsa
  • 2 łyżeczki Pieprzu młotkowanego z kolendrą Kamis Specialite
  • Sól morska w młynku Kamis Specialite

Sposób przygotowania

Steki cienko rozbij, posyp solą oraz pieprzem młotkowanym z kolendrą. Na każdym ułóż plaster boczku, 2-3 śliwki, zwiń i zwiąż ściśle grubą nicią. Obtocz w mące, obsmaż na oleju, zalej wodą, tak aby były przykryte, dodaj grzyby i posól. Duś na małym ogniu do miękkości mięsa (ok. 1-1,5 godz).

Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)