Pyszne spaghetti

Dziś przedstawiamy przepis na przepyszne spaghetti z dodatkiem aromatycznych przypraw. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i obrany, drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć tak aby się zrumienił.
/ 31.07.2007 22:41

Składniki

  • 4 puszki pomidorów (całych bez skórki)
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

  • 2 główki czosnku
  • bazylia
  • oregano
  • tymianek
  • pieprz, sól
  • 50 dag makaronu spaghetti
  • 20 dag żółtego sera

Sposób przygotowania

Na patelnię wlać oliwę z oliwek i obrany, drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć tak aby się zrumienił. Dodać pomidory z puszek, szczyptę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie rozdrobnić pomidory i dusić jeszcze 15 minut. Na 5 min przed końcem duszenia dodać bazylię, oregano, tymianek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie.

Makaron rozłożyć na talerzach, polać go sosem pomidorowym i posypać żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Podawać na ciepło.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/09.06.2016 19:35
Jak nie mam czasu to kupuję gotowy sos boloński Primo gusto, jest smaczny i w składzie nie ma żadnych konserwantów.