Pulpeciki z serem żółtym

Mięso mielone włożyć do miski i dodać jajko troszkę bułki tartej i pęczek szczypiorku pokrojonego i troszeczkę papryki...
/ 04.07.2007 20:21

Składniki

  • mięso mielone

  • sos pieczarkowy w torebce
  • ser żółty
  • jajo
  • bułka tarta
  • szczypiorek
  • szczypta papryki mielonej słodkiej

Sposób przygotowania

Mięso mielone włożyć do miski i dodać jajko troszkę bułki tartej i pęczek szczypiorku pokrojonego i troszeczkę papryki. Formować małe pulpeciki i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Rozrobić sos w wodzie i zalać mięso na wierzchu posypać serem żółtym, można posypać papryką. Piec w piekarniku ok. 15 - 30 minut.
Podawać odrazu z ziemniakami lub ryżem. Gdy bedzie zimne ser zastygnie i sos opadnie.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/28.07.2012 23:07
Pychotka :)
/24.01.2009 08:07
Mniamuśne pulpeciki. Yumi!!!