Pstrąg w boczku - przepis

Pstrąga podawaj z zielonym groszkiem duszonym na maśle oraz solą i pieprzem
/ 09.03.2012 06:09

Przygotowanie 15 min
Pieczenie 4o min
Porcja 340 kcal

Przepis na 4 porcje:
- 4 średnie sprawione pstrągi (po ok. 30 dag każdy)
- 2 cytryny pokrojone w plasterki
- 12 plasterków wędzonego boczku
- 4 łyżki masła
- 12 gałązek tymianku
- sól
- śweżo zmielony czarny pieprz

Sposób wykonania:
1. Ryby umyj, natrzyj odrobiną soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. W środek każdej ryby włóż plasterki cytryny, po 2 gałązki tymianku i po łyżce masła.

2. Tak przygotowane ryby owiń w boczek (po 3 plastry boczku na rybę), posyp listkami tymianku oderwanymi z pozostałych gałązek. Ułóż na blasze i piecz 40 minut w temp. 190 stopni. Podawaj z zielonym groszkiem duszonym na maśle oraz solą i pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)