Piłkarskie kulki mięsne, czyli futbolki

Futbolki są bardzo proste w przygotowaniu, dlatego zaproś do gotowania swoje pociechy. Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Składniki

  • Piłkarskie kulki mięsne, czyli futbolki

    1 opakowanie Fix Kotlety mielone Knorr
  • 450 g mięsa mielonego, najlepiej wieprzowego
  • 50 g mąki pszennej
  • 20 g pokrojonych orzechów laskowych
  • 20 g rodzynek
  • woda, olej do smażenia

Sposób przygotowania

Futbolki są bardzo proste w przygotowaniu, dlatego zaproś do gotowania swoje pociechy. Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Przełóż mięso do miski, dodaj Fix. Poproś dziecko, by dołożyło orzechy i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj.

Poproś dziecko, by uformowało mięsne kulki. Po obtoczeniu w mące smaż je na rozgrzanym tłuszczu.

Na koniec dziecko przygotuje boisko – na prostokątnym talerzu ułoży dwie połowy boiska z ryżu oraz startej marchewki. Na tak udekorowanym talerzu układaj futbolki.

Przepis piłkarskie kulki mięsne, czyli futbolki pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)