Składniki
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
- 10 dkg suszonych grzybów,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- 1 cebula,
- 1 łyżka oleju.
Sposób przygotowania
Ciasto francuskie pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 - 3 h.
Grzyby opłukać, namoczyć w letniej wodzie, a kiedy zmiękną zmienić wodę, ugotować, osączyć, zemleć w maszynce z sitkiem o dużych otworach. Wymieszać z jajkiem, solą i pieprzem. Cebulę obrać, drobno posiekać, obsmażyć, dodać do farszu, dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować na grubość 0.5 cm, wycinać z niego krążki, na każdym położyć trochę nadzienia, zlepić.
Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec 30 min. w temp. 120°C.