Pierożki pieczone

Ciasto francuskie pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 - 3 h.
/ 17.10.2007 13:50

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
  • 10 dkg suszonych grzybów,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oleju.

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 - 3 h.

Grzyby opłukać, namoczyć w letniej wodzie, a kiedy zmiękną zmienić wodę, ugotować, osączyć, zemleć w maszynce z sitkiem o dużych otworach. Wymieszać z jajkiem, solą i pieprzem. Cebulę obrać, drobno posiekać, obsmażyć, dodać do farszu, dokładnie wymieszać.

Ciasto rozwałkować na grubość 0.5 cm, wycinać z niego krążki, na każdym położyć trochę nadzienia, zlepić.

Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec 30 min. w temp. 120°C.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/23.02.2011 08:42
proszę o podanie przepisu na uszka z mięsem