Pierogi z kaszą gryczaną

Kaszę ugotować na sypko, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawić do przestygnięcia. Cebulę zeszklić na maśle, ...

Składniki

 

  • 3 szkalnki mąki
  • ciepla woda woda

    Pierogi z kaszą gryczaną

  • szczypta soli
  • odrobina oliwy i na farsz...
  • 150 g kaszy gryczanej
  • 300 g białego sera półtlustego
  • 2 cebule
  • masło
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawić do przestygnięcia. Cebulę zeszklić na maśle, następnie wymieszać z kaszą i twarogiem, doprawić farsz solą i pieprzem.

Ciasto zarobić, tak aby było sprężyste i niezbyt twarde. Podzielić na dwie części. Rozwałkować, wyciąć szklanką kółka, napełnić farszem i skleić brzegi. Gotować w osolonym wrzątku, do momentu wypłynięcia.
 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/4 lata temu
Tak właśnie robię te pierogi . Są smaczne .