Pieczone udka z kurczaka glazurowane tropikalnymi owocami

Wyciśnij sok z limonki, a skórkę zetrzyj. Posiekaj imbir.

Składniki

  • podudzia z kurczaka - 1200 gramów

    Pieczone udka z kurczaka glazurowane tropikalnymi owocami

  • Fix Soczysty kurczak po cygańsku Knorr - 1 opakowanie
  • dżem z owoców tropikalnych (np. marakui, mango lub pomarańczy) - 100 gramów
  • Ketchup Hellmann’s - 2 łyżki
  • świeży imbir - 10 gramów
  • limonka - 1 sztuka

Sposób przygotowania

Fix Knorr wymieszaj w misce z dżemem z owoców tropikalnych.

Wyciśnij sok z limonki, a skórkę zetrzyj. Posiekaj imbir. Do Fixu Knorr dodaj sok i otartą skórkę z limonki, imbir oraz dwie łyżki Ketchupu Hellman’s. Dokładnie wymieszaj.

Podudzia z kurczaka umyj i włóż je do przygotowanej marynaty.

Całość umieść w woreczku do pieczenia. Piecz w 180°C przez 60 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę i pozwól, aby marynata lekko opiekła się na wierzchu kurczaka.

Upieczone podudzia podawaj na ryżu, dekorując świeżymi owocami tropikalnymi, np. mango.

Przepis pieczone udka z kurczaka glazurowane tropikalnymi owocami pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)