Papryka faszerowana makaronem

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju...
/ 06.09.2013 06:43

Składniki

  • łopatka wieprzowa - 200g
  • boczek wędzony - 200g
  • cebula - 3 sztuki
  • olej - 3 łyżki
  • masło - 1 łyżka
  • papryka świeża kolorowa - 6 sztuk
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Makaron Międzybrodzki
  • w kształcie ryżu - 1 paczka

Papryka faszerowana makaronem

Fot. Depositphotos

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Dodajemy zmielony na grubym oczku boczek i łopatkę, dusimy na patelni i dodajemy przypraw do smaku. Dokładamy do całości makaron, natkę pietruszki i masło. Całość dokładnie mieszkamy, następnie gotowym farszem napełniamy wydrążone papryki, przykrywamy dekielkami i pieczemy w temperaturze 160 st.C ok. 45 minut.