Składniki
- łopatka wieprzowa - 200g
- boczek wędzony - 200g
- cebula - 3 sztuki
- olej - 3 łyżki
- masło - 1 łyżka
- papryka świeża kolorowa - 6 sztuk
- sól, pieprz czarny i ziołowy
- natka pietruszki - 1 pęczek
- Makaron Międzybrodzki
- w kształcie ryżu - 1 paczka
Fot. Depositphotos
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Dodajemy zmielony na grubym oczku boczek i łopatkę, dusimy na patelni i dodajemy przypraw do smaku. Dokładamy do całości makaron, natkę pietruszki i masło. Całość dokładnie mieszkamy, następnie gotowym farszem napełniamy wydrążone papryki, przykrywamy dekielkami i pieczemy w temperaturze 160 st.C ok. 45 minut.