Naleśnikowy mięsny tort

Idealne danie na obiad
/ 01.04.2008 15:51
Składniki:
- 20 dag mąki
- 2 szklanki piwa lub gazowanej wody mineralnej
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
Na nadzienie:
- 40 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- sól i pieprz
- kawałek pora
- olej
- 2 łyżki startego sera

Żółtka oddzielić od białek, wymieszać lub zmiksować z mąką, wodą lub piwem, olejem i szczyptą soli, odstawić na pół godziny, dodać pianę z białek, usmażyć naleśniki. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju z mięsem i przecierem, przyprawić. Naleśniki układać na blasze, przekładając mięsem. Posypać serem, zapiekać 15  minut z 180ºC. Pora posiekać, przesmażyć na oleju, położyć na torcie. Podawać na ciepło lub zimno.