Makaron zapiekany z grzybami - danie pyszne i szybkie!

Makaron w różnych kombinacjach smakowych jest doskonałym pomysłem na obiad lub kolację. Wypróbuj makaron zapiekany z grzybami!

Składniki:

  • 0.5 opakowania makaronu - świderki,
  • 2 opakowania zupy pieczarkowej lub borowikowej,
  • 300 g pieczarek lub borowików,
  • 150 g sera żółtego

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować (nie za miękko).

Zupy przygotować według przepisu na torebkach.

Pieczarki pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce. Makaron przełożyć do podłużnego żaroodpornego naczynia, posypać pieczarkami, równomiernie zalać zupą, posypać żółtym serem.

Zapiekać ok. 20 min. w temp. 180°C (aż ser się stopi i zarumieni).

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/4 lata temu
A te zupy do tej zapiekanki to tylko rozpuścić w ilości wody podanej na opakowaniu czy zagotować?
/4 lata temu
A te zupy do tej zapiekanki to tylko rozpuścić w ilości wody podanej na opakowaniu czy zagotować?
/11 lat temu
Dobra i szybka potrawa. Dodałam obgotowane leśne grzyby i też było smaczne ! ;)