POLECAMY

Makaron zapiekany z grzybami

Makaron ugotować (nie za miękko). Zupy przygotować według przepisu na torebkach. Pieczarki pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce.

Składniki

  •  

    0.5 opakowania makaronu - świderki,
  • 2 opakowania zupy pieczarkowej lub borowikowej,
  • 300 g pieczarek lub borowików,
  • 150 g sera żółtego

Sposób przygotowania

Makaron ugotować (nie za miękko).

Zupy przygotować według przepisu na torebkach.

Pieczarki pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce. Makaron przełożyć do podłużnego żaroodpornego naczynia, posypać pieczarkami, równomiernie zalać zupą, posypać żółtym serem.

Zapiekać ok. 20 min. w temp. 180°C (aż ser się stopi i zarumieni).

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/3 lata temu
A te zupy do tej zapiekanki to tylko rozpuścić w ilości wody podanej na opakowaniu czy zagotować?
/3 lata temu
A te zupy do tej zapiekanki to tylko rozpuścić w ilości wody podanej na opakowaniu czy zagotować?
/10 lat temu
Dobra i szybka potrawa. Dodałam obgotowane leśne grzyby i też było smaczne ! ;)