Kurczak w sezamie

Kotleciki drobiowe w pysznej panierce z warzywami

Przygotowanie 30 min
Smażenie  ok. 10 min
Porcja 320 kcal
Koszt porcji 3,20 zł

Składniki na 4 porcje:
- podwójna pierś z kurczaka
- 1,5 szklanki sezamu
- 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 3 jajka
- łyżeczka curry
- sól
- pieprz

Jarzynka:

- opakowanie mrożonki chińskiej
- 5 listków kapusty pekińskiej
- 2 posiekane ząbki czosnku
- łyżeczka curry
- sos sojowy
- pieprz
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
1. Mięso pokrój na małe kotlety, delikatnie rozbij. Oprósz solą i pieprzem.

2. Kotleciki panieruj w jajku oraz w sezamie wymieszanym z obiema mąkami i curry. Usmaż na złoty kolor.

3. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju, wsyp mrożonkę, dodaj pokrojoną kapustę, czosnek, smaż 5 min. Dopraw curry, sosem sojowym, pieprzem.

4. Podawaj z kotlecikami i ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym.

Kulinarne inspiracje - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)