Kurczak w leśnych grzybach

Przygotuj kurczaka dopraw solą, pieprzem i lekko podsmaż na oliwie z oliwek w dużym garnku. Następnie dolej połowę bulionu i duś w nim kurczaka ok 20 min. Dodaj ocet winny i pozwól mu odparować. Potem
/ 24.10.2013 08:51

Składniki

  • 1 kurczak poporcjowany ( ok 1 kg),
  • 120 g leśnych grzybów,
  • 50 ml białego octu winnego Ponti,
  • 100 ml sosu pieczeniowego,
  • 150 ml bulionu mięsnego,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Jak zrobić kurczaka z grzybami?

Kurczak w leśnych grzybach

Sposób przygotowania:

Przygotuj kurczaka dopraw solą, pieprzem i lekko podsmaż na oliwie z oliwek w dużym garnku. Następnie dolej połowę bulionu i duś w nim kurczaka ok 20 min. Dodaj ocet winny i pozwól mu odparować. Potem dodaj resztę bulionu i sos pieczeniowy i duś na małym ogniu następne 20 min. Na końcu dodaj pokrojone w cienkie plastry leśne grzyby (borowiki, podgrzybki) i duś aż grzyby będą miękkie. Podawaj posypane natką pietruszki – z wybranymi dodatkami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)