Kurczak curry

Filet kurczaka pokroić na spore kawałki, cebulę pokroić w cienkie plasterki, imbir obrać i drobno posiekać. Cebulę, czosnek i imbir smażyć na patelni lekko posmarowanej oliwą z oliwek,...
/ 02.06.2008 23:28

Składniki

  • filet kurczaka bez skóry (150g na porcję),
  • 1 mała cebula,

  • 1/2 przecieru pomidorowego,
  • łyżka jogurtu naturalnego, bez cukru,
  • ½ małego korzenia imbiru,
  • 1 łyżeczka curry,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 liść laurowy,
  • szczypta chilli,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Filet kurczaka pokroić na spore kawałki, cebulę pokroić w cienkie plasterki, imbir obrać i drobno posiekać. Cebulę, czosnek i imbir smażyć na patelni lekko posmarowanej oliwą z oliwek, po sklarowaniu cebuli wsypać curry, wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Następnie dodać kurczaka i smażyć do zarumienienia. W półtorej szklanki wrzątku rozpuścić kostkę rosołową, następnie dodać przecier, wrzucić liść laurowy i podsmażone składniki. Wszystko dusić, aż kurczak będzie miękki następnie dodać jogurt i zagotować.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/07.11.2010 22:49
Mój smak :) mmm