Kurczak carmen

Kurczaka wysmarować masłem i upiec, polewając często tworzącym się sosem (nie solić). Miękkiego ostudzić, obrać ze skóry i kości, a mięso pokroić w kostkę.
/ 18.10.2006 09:14

Składniki

  • 2 kg kurczaka,
  • 4 czerwone papryki,
  • 1 kg zielonego groszku,
  • 12 dag ryżu,
  • 1 szklanka oliwy,
  • 1 mały słoik majonezu,
  • 1 łyżka ostrej musztardy,
  • 1 łyżeczka estragonu,
  • 5 dag masła,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania

Kurczaka wysmarować masłem i upiec, polewając często tworzącym się sosem (nie solić). Miękkiego ostudzić, obrać ze skóry i kości, a mięso pokroić w kostkę.

Oczyścić paprykę, krajać na pół i smażyć na oliwie ok. 5 min. Następnie drobno pokroić. Groszek ugotować, odcedzić i ostudzić.

Ryż gotować na sypko. Wymieszać ryż, groszek, kurę, paprykę i majonez z musztardą i estragonem. Całość posolić.