POLECAMY

Kotleciki z filetu kurczaka i majonezu

Filety z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić...
Kotleciki z filetu kurczaka i majonezu Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Składniki

1 podwójny filet z kurczaka
2 łyżki majonezu
3 dag żółtego sera
2 jajka
2 łyżki zielonej pietruszki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki Vegety
0,5 łyżeczki majeranku
sól
pieprz
Sposób przygotowania

Filety z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić.
Do miski przełożyć filet z kurczaka, żółty ser, zieloną pietruszkę i dodać pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godziny.

Na drugi dzień farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć kotleciki z dwóch stron.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (8)
/5 lat temu
Ja zamiast maki ziemniaczanej to dodaje zwykłą i tez są bardzo pyszne Polecam kotleciki palce lizać moja córa je uwielbia.
/5 lat temu
czy można dać zwykło make?
/9 lat temu
Polecam! Super !!!
POKAŻ KOMENTARZE (5)