Knedle z truskawkami z sosem anyżowo- karmelowym

Na patelnię wysypać i rozpuścić cukier. Otrzymaną w taki sposób jasną, karmelową masę połączyć z anyżem i wodą. Zagęścić sos, odparowując wodę.

Składniki

 

  • Knedle z truskawkami JAWO

    Knedle z truskawkami z sosem anyżowo- karmelowym

  • 300 ml wody
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka anyżu (ziarno)

Sposób przygotowania

Na patelnię wysypać i rozpuścić cukier. Otrzymaną w taki sposób jasną, karmelową masę połączyć z anyżem i wodą. Zagęścić sos, odparowując wodę.

W tym samym czasie zagotować 3 l posolonej wody. Wrzucić zamrożone knedle, nie mieszać. Od momentu wypłynięcia knedli na powierzchnię, gotować na wolnym ogniu 6-7 minut.

Wystudzić sos i podawać schłodzony z ugotowanymi knedlami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)