Kluski brzoskwiniowe

Czy każdy już zna danie bezglutenowe? Te pyszne kluski brzoskwiniowe.
/ 21.08.2007 13:08

Czy każdy już zna danie bezglutenowe? Te pyszne kluski brzoskwiniowe.

Kluski brzoskwiniowe

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 10 dag mielonego twarogu,

  • 20 dag mąki kukurydzianej,
  • 20 dag grysiku kukurydzianego,
  • łyżka masła,
  • brązowy cukier,
  • 2-3 brzoskwinie z puszki,
  • 2 jajka.

 

 

Etapy przygotowania:
Żółtka utrzyj z masłem i serem. Wsyp grysik kukurydziany. Całość wymieszaj i odstaw na godzinę. Ubij pianę z białek, wsyp mąkę i wymieszaj. Dodaj do masy serowej. Brzoskwinie pokrój na małe kawałeczki. Z masy formuj kulki, do środka włóż kawałek brzoskwini. Kluski gotuj 10 minut. Po odcedzeniu obtocz je w cukrze.
 

Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)