Klopsiki na parze

Zdrowe i dietetyczne może być również mięso gotowane na parze.
/ 18.09.2007 16:04
Składniki:
- 30 dag mielonej cielęciny lub mięsa drobiowego
- 1 cebulka
- pół kajzerki
- pół szklanki mleka
- sól
- pieprz ziołowy
- koperek suszony
- 2 pomidory
- 1 cukinia lub ogórek

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zmieszać z mięsem, wbić jajko, wyrobić, przyprawić solą i pieprzem ziołowym, uformować kulki. Ułożyć na wkładce do gotowania na parze, ugotować. Podawać ze świeżymi warzywami, posypać koprem. Jeśli nie masz wkładki czy garnka do gotowania na parze, to nalej wody do rondla, połóż sito lub przykryj gazą i przymocuj ją gumką, wstaw wodę na gaz, a kiedy się zagotuje, ułóż klopsiki, przykryj i podgrzewaj, aż będą miękkie.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/07.12.2016 22:02
A co z pomidorami i cukinia ?