Fajitas z kurczakiem

Mięso pokrój w paseczki. Posyp ziołami z saszetki, skrop oliwą i sokiem z limonki. Zostaw na pół godziny.
/ 16.02.2012 09:46

Składniki

  • Fajitas z kurczakiem

    Warzywa na patelnie z suszonymi pomidorami Hortex – 1 opak.
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku, mała papryczka chilli
  • 3 łyżki oliwy
  • świeża pietruszka lub kolendra
  • 1 limonka
  • 4 tortille
  • garść tartego żółtego sera lub łyżka śmietany

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w paseczki. Posyp ziołami z saszetki, skrop oliwą i sokiem z limonki. Zostaw na pół godziny. Cebulkę, czosnek oraz papryczkę drobno posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż kilka minut. Dodaj warzywa i duś do miękkości. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepłej tortilli. Udekoruj startym, żółtym serem i łyżką kwaśnej śmietany. Posyp świeżymi ziołami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)