Biała kiełbasa pieczona

Kiełbasę opłukać, ułożyć na brytfannie lub w rondlu. Wlać 1/4 l wody, dodać tłuszcz, wstawić do średnio gorącego piekarnika i piec około 30 minut, często podlewając wodą i obracając.
/ 21.03.2007 11:28

Składniki

  • 50 dkg surowej kiełbasy,
  • 2 małe cebule,
  • tłuszcz
  • sól.

Sposób przygotowania

Kiełbasę opłukać, ułożyć na brytfannie lub w rondlu. Wlać 1/4 l wody, dodać tłuszcz, wstawić do średnio gorącego piekarnika i piec około 30 minut, często podlewając wodą i obracając.

Włożyć obraną, pokrajaną cebulę, zrumienić razem z kiełbasą. Jeśli kiełbasa jest mało słona - w czasie pieczenia osolić.

Kiełbasę wyjąć, pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku, przybrać zrumienioną cebulą.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)