Befsztyk z serem

Ser pokroić w kostkę, wielkości zielonego groszku. Dodać do mięsa łyżkę oleju, żółtko, ser i wymieszać, podzielić na porcje. Uformować niezbyt grube okrągłe befsztyki.
/ 15.06.2007 12:34

 

Składniki
50 dag wołowiny bez kości,
żółtko,
łyżka oleju,
2 dag sera żółtego,
tłuszcz,
20 cebula,
sól, pieprz
zielenina

 

Sposób przygotowania

Mięso zemleć w maszynce z dość grubym sitkiem.

Ser pokroić w kostkę, wielkości zielonego groszku. Dodać do mięsa łyżkę oleju, żółtko, ser i wymieszać, podzielić na porcje. Uformować niezbyt grube okrągłe befsztyki.

Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Na małej patelni z częścią rozgrzanego tłuszczu podsmażyć cebulę, aby tylko nieco zmiękła. Przed samym podaniem włożyć na rozgrzany na patelni tłuszcz uformowane befsztyki.