Zupa meksykańska

Wołowinę pokroić w kostkę albo zmielić, podsmażyć na rozgrzanym oleju. To samo zrobić z pokrojoną cebulką. Wrzucić toto do gara, zalać gorąca wodą z połówką kostki rosołowej i dusić pod przykryciem aż mięsko zmięknie. Wody ma być tyle, żeby dobrze przykryła wołowinę.
/ 19.10.2006 11:19

Składniki

  • 60-70 dag wołowiny

  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka soi
  • 2 cebule
  • sól, pieprzostra papryka, sos tabasco
  • zioła
  • łyżeczka przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić w kostkę albo zmielić, podsmażyć na rozgrzanym oleju. To samo zrobić z pokrojoną cebulką. Wrzucić toto do gara, zalać gorąca wodą z połówką kostki rosołowej i dusić pod przykryciem aż mięsko zmięknie. Wody ma być tyle, żeby dobrze przykryła wołowinę.

Przyprawić solą i pieprzem. Dodać odcedzoną kukurydzę, soję i przelaną woda czerwoną fasolkę i znowu poddusić. Zabarwić przecierem pomidorowym, doprawić papryką i tabasco, a na końcu ziołami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/28.03.2012 12:06
zemleć -mielimy to znacże już nie momy
/28.03.2012 12:06
zemleć -mielimy to znacże już nie momy