Zupa gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę. Na patelnię na olej drobno posiekana cebule + mięso -przesmażyć aż nie będzie czerwone - odcedzić od tłuszczu, przełożyć do garnka, zalać wodą tyle żeby przykryło, nie za dużo, dodać kostkę rosołową.
/ 20.10.2006 07:49

Składniki

  • 40 dkg wieprzowiny (łopatka, biodrówka)
  • 1 cebula

  • 1 kostka rosołowa
  • 2-3 marchewki
  • por
  • seler
  • 5 ziemniaków
  • 1 puszka/słoik fasolki szparagowej

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Na patelnię na olej drobno posiekana cebule + mięso -przesmażyć aż nie będzie czerwone - odcedzić od tłuszczu, przełożyć do garnka, zalać wodą tyle żeby przykryło, nie za dużo, dodać kostkę rosołową.

Po zagotowaniu zebrać pianę, dodać 2 marchewki w plastry, 1 pora w krążki, można też selera.
Gotować aż warzywa zmiękną. W osobnym garnku ugotować pyry w kostkę też z
małą ilością wody.

Gdy będą miękkie dodać do zupy. Ddodać 1 puszkę fasolki szparagowej. Wszystko doprawić do smaku.