Składniki
- 40 dkg wieprzowiny (łopatka, biodrówka)
-
1 cebula
- 1 kostka rosołowa
- 2-3 marchewki
- por
- seler
- 5 ziemniaków
- 1 puszka/słoik fasolki szparagowej
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w kostkę. Na patelnię na olej drobno posiekana cebule + mięso -przesmażyć aż nie będzie czerwone - odcedzić od tłuszczu, przełożyć do garnka, zalać wodą tyle żeby przykryło, nie za dużo, dodać kostkę rosołową.
Po zagotowaniu zebrać pianę, dodać 2 marchewki w plastry, 1 pora w krążki, można też selera.
Gotować aż warzywa zmiękną. W osobnym garnku ugotować pyry w kostkę też z
małą ilością wody.
Gdy będą miękkie dodać do zupy. Ddodać 1 puszkę fasolki szparagowej. Wszystko doprawić do smaku.