POLECAMY

Tofu z bazylią

Olej rozgrzać na dużej patelni, czosnek posiekać lub rozgnieść i krótko podsmażyć,...

Składniki

  • 250g tofu,
  • łyżeczka posiekanej świeżej lub pół łyżeczki suszonej bazylii,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 200g białej fasolki ( z puszki lub świeżej namoczonej przez noc i ugotowanej na półmiękko),
  • 2 łyżki sosu rybnego,
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego,
  • sól.

Sposób przygotowania

Olej rozgrzać na dużej patelni, czosnek posiekać lub rozgnieść i krótko podsmażyć, dodać fasolę, smażyć 3 minuty mieszając. Dodać tofu odsączone z zalewy i pokrojone w kostkę, smażyć dalsze 2 minuty, doprawić sosem rybnym i solą. Dusić około 3 minuty. Przed podaniem posypać bazylią i zamieszać.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/8 lat temu
kategoria "potrawy jarskie", a w skladnikach sos mięsny, brawo...