Spaghetti z tofu marynowanym, warzywami i pieczarkami

Zdrowe, kolorowe, sycące i szybkie w przygotowaniu danie, które posmakuje każdemu.

Zdrowe, kolorowe, sycące i szybkie w przygotowaniu danie, które posmakuje każdemu.

Spaghetti z tofu marynowanym, warzywami i pieczarkami

Składniki:

  • 2 opakowania tofu marynowanego Polsoja
  • 1 opakowanie spaghetti
  • kilka różyczek kalafiora
  • garść zielonej płaskiej fasoli szparagowej
  • 6 szt. małych kolb kukurydzy
  • 50 dkg pieczarek
  • 20 dkg pomidorków koktajlowych
  • 1 pomarańczowa papryka
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki sosu sojowego grzybowego
  • sól, pieprz, oregano do smaku

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg instrukcji podanej na opakowaniu. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone w dość spore kawałki pieczarki; gdy już będą przyrumienione dodać różyczki kalafiora, pociętą w paski paprykę i pokrojone w kawałki fasolę szparagową i kolby kukurydzy. Całość smażyć kilka minut. Warzywa powinny być delikatnie twardawe i chrupiące. Przyprawić warzywa solą, świeżo zmielonym pieprzem i roztartym w rękach oregano; dodać sos sojowy i pokrojone w kostkę tofu. Tak przygotowanymi warzywami polać makaron, a następnie dodać pokrojone w połówki pomidorki.
 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)