Soczewica ze szpinakiem

Soczewicę gotować z szafranem i bulionem 15 min. na małym ogniu pod przykryciem...
/ 13.11.2007 12:51

Składniki
100g czerwonej soczewicy,
szczypta szafranu (curry lub kurkumy),
1 dymka,
pół szklanki bulionu warzywnego,
kawałek imbiru,
kawałek strąka chili,
200g szpinaku (mrożonego),
1 łyżeczka oleju,
100g kwaśnej śmietany,
sól.

Sposób przygotowania
Soczewicę gotować z szafranem i bulionem 15 min. na małym ogniu pod przykryciem. Posiekaną dymkę, chili i utarty imbir podsmażyć na niezbyt gorącym oleju. Dodać szpinak, przykryć i dusić do miękkości. Soczewicę odcedzić, dodać do szpinaku, posolić. Przed podaniem polać śmietanką.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)