POLECAMY

Smażony ser

Cammembert przekroić (tak jak biszkopt) na dwa plastry. Ser ułożyć pleśnią do dołu. Położyć na to szynkę - przyciąć do rozmiarów camemberta, docisnać, aby dobrze przykleiła się. Posmarować serkiem topionym, położyć plaster żółtego sera. Opanierować solidnie w jajku i bułce (jajko-bułka, jajko-bułka lub płatki kukurydziane). położyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, po czym zmniejszyć gaz, aby ser zdążył się roztopić, a panierka nie spaliła. Usmażyć z obu stron na złoty kolor

Składniki

  • 4 plastry sera edamskiego grubości około 1 cm

  • 2 camemberty dowolnego smaku (wg uznania)
  • 4 plasterki szynki
  • 4 serki topione trójkąciki dowolnego smaku - wg uznania
  • jajko,
  • bułka tarta,

Sposób przygotowania

Cammembert przekroić (tak jak biszkopt) na dwa plastry. Ser ułożyć pleśnią do dołu. Położyć na to szynkę - przyciąć do rozmiarów camemberta, docisnąć, aby dobrze przykleiła się. Posmarować serkiem topionym, położyć plaster żółtego sera.

Opanierować solidnie w jajku i bułce (jajko-bułka, jajko-bułka lub płatki kukurydziane). położyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, po czym zmniejszyć gaz, aby ser zdążył się roztopić, a panierka nie spaliła. Usmażyć z obu stron na złoty kolor

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (5)
/11 lat temu
Nie warto brac serka z zielonym pieprzem... Nie wychodzi wtedy to za smaczne
/4 lata temu
hellow ma racje zielony jes ochydny lepszy z smietankowym hohlandem
/4 lata temu
mi smakowało ale robiłam z mamą
POKAŻ KOMENTARZE (2)