POLECAMY

Ser feta w marynacie

Czosnek i cebulki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w grube plastry, ułożyć w szklanym naczyniu.

Składniki

  • 50 g szalotek lub 2 małe cebulki
  • 8 ząbków czosnku
  • 1/2 łyżeczki szałwi!
  • 2 gałązki tymianku lub łyżeczka suszonego
  • 2-3 listki laurowe
  • 400 g sera feta
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • 1 szklanka oliwy

Sposób przygotowania

Czosnek i cebulki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w grube plastry, ułożyć w szklanym naczyniu.

Dodać czosnek, cebulę, szałwię, tymianek, listki laurowe i ziarenka pieprzu, zalać oliwą.

Odstawić w chłodne miejsce, na co najmniej dwa dni.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)