POLECAMY

Pory z dressingiem majonezowym

Pory dokładnie oczyść, umyj, każdy podziel na mniejsze części. Następnie włóż je do osolonego wrzątku i gotuj przez około 10 min.

Składniki

  • 4 pory
  • ząbek czosnku
  • łyżka ostrej musztardy
  • 4 ugotowane jajka
  • szklanka majonezu
  • mała cebula
  • marchewka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pory dokładnie oczyść, umyj, każdy podziel na mniejsze części. Następnie włóż je do osolonego wrzątku i gotuj przez około 10 min. (aby zmiękły, ale się nie rozgotowały i nie straciły ładnego zielonego koloru).
Gdy pory będą się gotowały, przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj go z solą. Cebulę drobno posiekaj, a jajka pokrój w drobną kosteczkę. Majonez połącz z musztardą, a następnie z rozdrobnionym czosnkiem, cebulą i jajkami. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Sos możesz przyprawić solą i pieprzem.
Marchewkę obierz, umyj, pokrój wzdłuż na cienkie plasterki, sparz je we wrzątku. Pory wyjmij z wody, odsącz, owiń plasterkami marchewki. Podawaj z sosem jajecznym (polej nim danie lub podaj go w sosjerce).

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)