POLECAMY

Papryki z warzywami i goudą

Z papryk odciąć górną część i usunąć gniazda nasienne.Cebulę posiekać.Cukinię przekroić wzdłuż na pół,a następnie na plasterki...

Składniki
50g żółtego sera gouda
4 papryki
1 czerwona cebula
1 cukinia
2 łyżki oleju
1 łyżeczka mielonego kminku
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki pieprzu
1 awokado
1 puszka/300g/kukurydzy
1 łyżka posiekanej natki

Sposób przygotowania
Z papryk odciąć górną część i usunąć gniazda nasienne.Cebulę posiekać.Cukinię przekroić wzdłuż na pół,a następnie na plasterki.Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę,dodać kminek,następnie ostrą paprykę,pieprz i wrzucić cukinię.Smażyć 4 minuty ,mieszając.Odstawić do wystygnięcia.Obrać awokado i pokroić na kawałki,potem odcedzić kukurydzę.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.W dużej misce połączyć awokado,kukurydzę,cukinię z cebulą,natkę i ser.Nafaszerować papryki warzywami z serem i ustawić w naczyniu do zapiekania.Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)