POLECAMY

Omlet z zielonym groszkiem

Omlet z jajek z groszkiem i serem topionym. Jaja, sól, pieprz i wodę lekko ubić widelcem. Masło rozgrzać na patelni. Masę jajeczną przelać na patelnię i równo rozprowadzić. Usmażyć omlet w ten sposób, aby jego dolna część była lekko zrumieniona, a górna jeszcze się nie ścięła (nie przekręcać).

Składniki

2 jaja
sól, pieprz
łyżka zimnej wody
1 dag masła
2 plasterki sera topionego
3 łyżki zielonego groszku
maggi

Sposób przygotowania

Jaja, sól, pieprz i wodę lekko ubić widelcem. Masło rozgrzać na patelni.
Masę jajeczną przelać na patelnię i równo rozprowadzić. Usmażyć omlet w ten sposób, aby jego dolna część była lekko zrumieniona, a górna jeszcze się nie ścięła (nie przekręcać).

Na omlet nałożyć plasterki sera topionego. Patelnię przykryć i smażyć 1 - 2 minuty, do chwili roztopienia się sera.

Omlet wyłożyć na talerz, posmarować nadzieniem:  masło rozgrzać, dodać groszek. Smażyć ok. 1 minuty, dodać maggi do smaku.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)