POLECAMY

Nacho Grande

W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę chipsów nachos na wysokość około 5 cm., potem kolejno warstwa pasty z fasoli, świeża cebula pokrojona w kosteczkę, sos pomidorowy, oliwki pokrojone...

Składniki
Tortilla chips (nachos),
słoiczek sosu pomidorowego do chipsów nachos,
puszka pasty z czerwonej fasoli,
ser,
oliwki czarne lub zielone,
1 cebula,
papryka jalapeno.

sos:
jogurt naturalny gęsty,
oregano,
koperek

Sposób przygotowania
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę chipsów nachos na wysokość około 5 cm., potem kolejno warstwa pasty z fasoli, świeża cebula pokrojona w kosteczkę, sos pomidorowy, oliwki pokrojone w talarki i papryko jalapeno pokrojona w kosteczkę (papryka jest bardzo ostra, dodaję dosłownie odrobinę). Na końcu posypuję utartym serem. Pieczemy w piecu nagranym do 200 stopni około 25 min. Polewamy sosem.
Sos: do jogurtu dodajemy suszone oregano i posiekany świeży koperek, opcjonalnie można dodać łyżkę majonezu light. 
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)