Makaron z brokułami i pomidorem

Wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami, niebawem świeże warzywa będą królować na naszych stołach. Póki jednak nie jest to możliwe, możemy poczuć cieple klimaty przygotowując sobie pyszne danie z makaronem, brokułem i pomidorami.
/ 17.05.2013 12:45

Składniki

 

 

  • Międzybrodzki Makaron świderki – 250g
  • Pomidory – 4 szt.
  • Brokuł – 1 szt.
  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Oregano, bazylia, pieprz, sól

Makaron z brokułami i pomidorem

Sposób przygotowania

Międzybrodzki Makaron świderki gotujemy, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. W międzyczasie gotujemy również brokuł. Pomidory należy sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić. Ostudzone wcześniej brokuły również kroimy na kawałki, a cebulę szatkujemy. Na patelni z oliwą podsmażamy cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pomidory i brokuły. Całość doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron świderki mieszkamy dokładnie z warzywami i gotowe

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)